Psycholoog Utrecht

Daniëlla Postma – Psycholoog Utrecht

Al vanaf jonge leeftijd ben ik erg geïntrigeerd geweest door de belevingswereld van anderen, later werd dat een liefde voor psychologie. Wat beweegt mensen? Waarom lopen sommige mensen vast en anderen juist niet? Wat kun je doen om die mensen die zijn afgeweken van hun pad en hun kracht zijn verloren weer terug helpen op hun koers?

Studie

Ik ben daarom psychologie gaan studeren aan de universiteit van Utrecht en tegelijkertijd ben ik in contact gekomen met meditaties tijdens reizen naar het buitenland. Daarna ben ik gaan werken in de specialistische zorg, in een verslavingskliniek. Het gaf mij veel energie samen met cliënten een traject te bewandelen. Wat ik vooral zag was dat mensen tegenwoordig vaak het contact met hun lichaam en emotionele belevingswereld kwijt zijn geraakt.

Ik heb toen de cursus acceptance and commitment therapie gevolgd. Van daar uit kreeg ik interesse in de bewustwording van het zelf, het lichaam en raakte geïnteresseerd in een meer holistische benadering van de mens, en de klacht. Ik ben uitgewaaierd naar Reiki en vanaf daar heb ik gezocht naar een brug tussen spiritualiteit en wetenschappelijk bewezen psychologische behandelingen. Daarmee kwam ik uit op mindfulness. Dit heeft mij persoonlijk erg geholpen om krachtiger in het leven te staan, meer op mijzelf te bouwen.

Mindfulness

Ik pas mindfulness zelf elke dag toe. Ik zou deze holistische benadering (psychologie, mindfulness en op den duur lichaamsgerichte therapie) uit willen bouwen, mensen in een veilige omgeving contact leren maken met alle aspecten van de identiteit, zowel positieve als negatieve. Middels die weg wil ik mensen begeleiden naar meer zelfacceptatie van de gehele mens en reflectie. ik wil mensen in hun eigen kracht zetten, juist door ze ook contact te laten maken met minder mooie kanten.

Contact met Daniëlla

Ik ben als behandelaar een empathische luisteraar, die graag samen met jou je klachten en patronen daarachter onderzoekt. Wil je weten of ik jou kan helpen? Neem contact op met de praktijk.